Els van der Weij heeft in 2012 haar Bachelor of Music diploma behaald aan het conservatorium van Utrecht, waa r zij bij Johan van der Linden klassiek saxofoon heeft gestudeerd. Zijn inspirerende lessen hebben haar geholpen om een grote groei door te maken als saxofoniste, in haar muzikaliteit en podiumpresentatie. Om haarzelf nog verder te ontwikkelen als muzikant is Els in september 2012 meteen verder gegaan met een Master of Music, ook bij Johan van der Linden in Utrecht. Deze diploma heeft ze in maart 2015 mogen ontvangen. Met beide eindexamens heeft ze haar muziekstudie met zeer goed resultaat af mogen rond en.

In 2010 heeft Els deelgenomen aan een Erasmus uitwisseling naar Stockholm, waar zij een semester bij Christer Johsson heeft gestudeerd. Daar heeft ze ontzettend veel geleerd. Ze heeft masterclasses gehad van veel internationaal gerenommeerde saxofonisten, waaronder Vincent David, Arno Bornkamp en Johannes Thorell.

Van oktober 2013-2015 heeft Els in het jongNBE gespeeld, een fantastische ervaring waarbij ze kennis heeft gemaakt met de verschillende coaches van het NBE en hun idee├źn over muziek en presentatie. Ze heeft regelmatig geremplaceerd bij het NBE. Ook is Els remplacant bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

In 2016 heeft Els een baritonaxofoon aan kunnen schaffen dankzij giften van het Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting Eigen Muziekinstrument.

Els is als saxofoniste momenteel o.a. actief in haar Trio Nebula (blokfluit, saxofoon en slagwerk), het Merwede Trio (harp, fluit, saxofoon) en het Artex Quartet (saxofoonkwartet).

Achteraf gezien had Els geen beter instrument kunnen kiezen wat zo goed bij haar past. De verscheidenheid aan klanken van de saxofoon, het vernieuwende repertoire en en de vele speciale technieken maken de saxofoon voor Els tot het perfecte middel om haar muzikaliteit met anderen te delen.


1